Skip to main content
Kennemer College beroepsgericht heet voortaan: SKILLS vmbo. Wat zijn jouw skills? Klik hier voor meer informatie

HEEMSKERK – Een zwemdiploma halen op de middelbare school? Vrijdag 19 april 2019 jl. was het weer zo ver. In zwembad de Waterakkers vond het afzwem moment plaats van leerlingen van het Kennemer College Beroepsgericht en de Praktijkschool. Een uniek concept, gerealiseerd door de LO-docenten en de ISK-coördinator in samenwerking met het NRZ (de Nationale Raad Zwemveiligheid). Een zwemschool binnen het Kennemer College!
De LO-docenten van het Kennemer College verzorgen al jaren zwemonderwijs voor verschillende doelgroepen; voor leerlingen die de wens hebben een hoger zwemdiploma te halen, voor leerlingen die nog maar kort in Nederland zijn en voor leerlingen die aan de voorwaarden willen voldoen van convenanten met vervolgopleidingen.
Om optimaal ontwikkeld te blijven, hebben vorig jaar een aantal docenten hun licentie behaald bij het NRZ, waardoor de school gediplomeerde zwemexaminatoren in huis heeft om het volledige ABC-programma, inclusief het zwemexamen, aan te bieden aan de leerlingen van het Kennemer College.

De geslaagde leerlingen kunnen zich vanaf nu nog beter redden in ons waterrijke Nederland.

De volgende kanjers van leerlingen hebben hun diploma gehaald;
A – diploma: Abdul Salam, Jan,
B – diploma: Antwayne, Victor
C – diploma: Habiba, Musa, Alejandro, Berkay, Ivan en Fenna

bron: de Uitgeester

Terug naar overzicht