Jouw eigen leerroute volgen

Gepersonaliseerd onderwijs betekent dat je je eigen leerroute kunt volgen om het beste uit jezelf te halen. Wij geven je eigenaarschap over je eigen leren, ingebed in een strakke, heldere structuur waarbinnen je veel keuzes kunt maken. Zo kun je vakken op verschillende niveaus in een verschillend tempo afsluiten, of in een extra vak examen doen. Wij bieden je veel mogelijkheden en coaching om te werken aan jouw eigen route naar een kansrijke toekomst.

Begeleiding op het leren

Samen met je coach praat je 15 minuten per week over je leerdoelen en wat je nodig hebt. Wat wil je volgende week bereiken en waar heb je hulp bij nodig?

Dagstart en dagsluit

Je start met je groep en je coach in een dagstart. Hier bespreek je de dag en plan je in waar je vandaag aan gaat werken. Tijdens de dagsluit kijk je terug, bespreek je vast iets voor morgen en plan je het huiswerk in.

Learning portal

Je werkt digitaal in een learning portal. Hierin staan alle lesmaterialen voor de theorievakken. Naast het werken in de portal werk je natuurlijk ook op papier, dat kan per vak verschillen.

Lessen

De dag is verdeeld in vijf blokken. In een theorieblok krijg je (korte) uitleg en heb je veel tijd om zelfstandig of samen te werken. Je leert hier keuzes maken hoe je kunt werken en kunt daardoor meer of minder tijd aan een vak besteden. In een ander blok heb je dan bijvoorbeeld een praktijkvak of gym.

Cijfers

In de onderbouw krijg je geen cijfers, maar wel beoordelingen voor je werk en wat je geleerd hebt. Deze beoordelingen staan op je rapport, samen met het niveau waarop je voor het vak werkt. Dit bespreek je tijdens het LOC-gesprek (Leerling-Ouder -Coach-gesprek) met je coach en je ouders.   

Ambassadeurs

Vanaf klas 1 kun je jezelf ontwikkelen als ambassadeur. Je leert rondleidingen geven, interviewen, gasten ontvangen en begeleiden en spreken voor een groter publiek. Misschien geef je zelfs wel eens een presentatie tijdens een informatiemiddag of aan een groep mensen die meer willen weten van de school of aan je oude groep 8?

Kom ook naar onze school! We hebben een handig stappenplan gemaakt hoe je je kunt aanmelden.

Bekijk het stappenplan

Contact met ons

Wij zijn op schooldagen van 7.30 tot 16.15 uur telefonisch bereikbaar via 0251-24 19 44 of per e-mail: infoberoepsgericht@kennemercollege.nl.

Kennemer College Beroepsgericht | Van Riemsdijklaan 103 - 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44