Skip to main content

Op vrijdag 26 november was er wederom een persconferentie. Een week eerder dan gepland vanwege de hoge stijging van de besmettingsgraad van COVID-19.
In de persconferentie werd bekend dat de tweede Kamer besloten heeft om de scholen open te laten. Voor alle docenten, leerlingen en ouders is dit heel fijn nieuws.

Wel is de mondkapjesplicht weer ingezet in het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat vanaf maandag 29 november het dragen van een mondkapje in de gangen, de aula en de hal een wettelijke verplichting is.
Je hebt morgen dus overal, behalve in het lokaal op het moment dat je zit, een mondkapje op. Heb je pauze en wil je eten of drinken? Zorg dan dat je zit in de aula of hal!

 Wij vragen je daarom vanaf morgen maandag 29 november zelf een mondkapje mee te nemen naar school.

 Daarnaast wordt er wederom geadviseerd om twee keer per week een zelftest te doen, ook wanneer je gevaccineerd bent. In de loop van deze week krijg je van jouw mentor een aantal zelftesten. Bij een positieve uitslag maak je direct een afspraak bij een testlocatie van de GGD. We kunnen jullie niet verplichten om te testen en we kunnen het ook niet controleren, maar wij doen een klemmend beroep op jullie voor je eigen gezondheid maar ook die van je omgeving. Wij willen u, ouders, vragen om uw dochter of zoon te helpen herinneren aan het zelftesten.

 Natuurlijk blijven, naast deze verscherpte maatregelen, ook de basismaatregelen gelden. Was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog. We zorgen voor voldoende frisse lucht in het schoolgebouw. Je hoeft met je medeleerlingen geen 1,5 meter afstand te houden, maar het is heel belangrijk dat je wel bewust bent van de 1,5 meter afstand die je houdt met je docenten of met andere medewerkers in de school. Let hier dus goed op. Als laatste maar niet onbelangrijk; heb je milde klachten? Blijf thuis en laat je direct testen, ook al ben je gevaccineerd.

 Laten we samen, met elkaar, ervoor zorgen dat de school open kan blijven. Wij rekenen op jullie medewerking!

 Met vriendelijke groet,

 Jos v.d. Maas
Teamleider Onderbouw a.i.

Frouke Draaisma
Teamleider Bovenbouw

Terug naar overzicht