Skip to main content
Kennemer College beroepsgericht heet voortaan: SKILLS vmbo. Wat zijn jouw skills? Klik hier voor meer informatie

Update 25 mei 2020 – Instructiefilmpje Kennemer College Beroepsgericht: Weer naar school vanaf 2 juni: Hoe doen we dat?

Update 9 april 2020 – Videoboodschap Kennemer College Beroepsgericht:  Met info definitieve eisen slaag-/zakregeling en toetsing van leerjaar 1 t/m 3.

Update 26 maart 2020 – Videoboodschap Theo Jaspers, directeur Kennemer College Beroepsgericht:  Over o.a. onderwijs op afstand en examens.

Update 18 maart 2020 – Videoboodschap Theo Jaspers, directeur Kennemer College Beroepsgericht: Met o.a. examennieuws voor het 4e leerjaar.

Update 16 maart 2020 – Videoboodschap Theo Jaspers, directeur Kennemer College Beroepsgericht: Wat betekent de sluiting voor leerlingen?

Update 15 maart 2020

Alle scholen in Nederland blijven vanaf morgen tot en met 6 april dicht, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De scholen blijven open voor leerlingen met ouders in vitale sectoren, zoals zorg, politie en brandweer. Dat heeft het kabinet vanmiddag besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs en medisch specialisten. Dit geldt ook voor onze school. De voortgang en kwaliteit van onderwijs vinden wij ontzettend belangrijk, maar de gezondheid en veiligheid van onze leerlingen en medewerkers staan voorop. Graag deel ik onderstaand bericht met u, deze ontvangt u ook via de gebruikelijke route.


Beste ouders/verzorgers, beste leerlingen,

Op basis van het besluit van de overheid sluiten wij de school voorlopig. De afgelopen weken hebben we u op de hoogte gehouden van die informatie die ons over het Coronavirus bereikte.

Vanwege dit besluit hebben we een aantal zaken op een rij gezet. Hierbij geldt dat morgenochtend het personeel bij elkaar zit om onderstaande punten te bespreken en de vormgeving te bespreken. In deze mail vindt u nu dus nog niet alle antwoorden op de vragen die er zijn.

Onderwijs
Het onderwijs vindt in de komende weken zoveel mogelijk doorgang. Dit betekent dat leerlingen thuis deels zelfstandig aan de slag gaan. Communicatie met docenten is mogelijk via mail, Magister, Team’s of andere digitale programma’s.

Uiteraard zijn een aantal vakken digitaal moeilijk vorm te geven, zoals de praktijkgerichte vakken en onderdelen.

Examenklassen
Voor de examenklassen onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om het examenprogramma zo goed mogelijk door te laten lopen.

Boeken ophalen uit kluisjes
Een aantal leerlingen heeft op school nog boeken in het kluisje liggen. Omdat de boeken vanaf nu thuis nodig zijn, kunnen leerlingen morgen kort de school in om hun spullen uit het kluisje te halen.

Het is alleen toegestaan om op de aangegeven tijd in de school te zijn en daarna ook niet rond de school te blijven hangen.

  • Leerjaar 1                          10.00 – 10.30 uur
  • Leerjaar 2                          10.30 – 11.00 uur
  • Leerjaar 3                          11.00 – 11.30 uur
  • Leerjaar 4                          11.30 – 12.00 uur

Overige schoolactiviteiten
Alle schoolgerelateerde activiteiten vervallen.
Dat geldt ook voor de stages. Vanuit school zal contact opgenomen worden met de stagebedrijven. Je mag ook zelf contact opnemen met je stagebedrijf.

Bereikbaarheid school
De school is de komende periode gewoon bereikbaar tussen 8.00 en 16.30 uur.

We begrijpen dat de aangepaste onderwijsvorm de nodige beperkingen met zich meebrengt. We proberen zo goed mogelijk de best mogelijke weg te bewandelen.

De komende periode is dan ook geen vakantie.

Met vriendelijke groet,

Theo Jaspers

directeur a.i. Kennemer College Beroepsgericht

Terug naar overzicht