Skip to main content

Woensdag 18 september werd groep 7a van OBS de Zeester uit Beverwijk ontvangen op het Kennemer College Beroepsgericht voor de invulling van hun techniekles. In het kader van ‘Sterk Techniek Onderwijs’ mochten de basisschoolleerlingen met professionele apparatuur aan de gang.

De jonge leerlingen stonden te trappelen van ongeduld voor de ingang van het Kennemer College beroepsgericht. Op de afdeling BWI (Bouwen, Wonen, Interieur) gingen ze direct enthousiast aan het werk onder begeleiding van techniekdocent Huub de Ruiter. Ook hun eigen juf Melike en enkele ouders staken de armen uit de mouwen. De kinderen droegen gehoorbescherming en veiligheidsbrillen. Van steigerhout werd door zagen, schuren, lijmen en schilderen een mooi memobord gemaakt. Trots en onder de indruk van de grote school verlieten ze ’s middags het Kennemer College.

Docent Huub de Ruiter en projectleider Gerrit Veldhuis kijken tevreden terug op een geslaagde techniekles. Zij hopen dat meer basisscholen gebruik willen maken van het aanbod om de technieklessen van groep 6, 7 en 8 door het Kennemer College Beroepsgericht te helpen invullen. “Als onze hulp kinderen motiveert om in de toekomst te kiezen voor techniek, dan is de samenwerking geslaagd!”, aldus Veldhuis.

Wilt u voor de technieklessen van uw basisschool ook gebruikmaken van de techniekafdeling van het Kennemer College Beroepsgericht? Mail dan voor meer informatie naar projectleider ‘Sterk Techniek Onderwijs’ Gerrit Veldhuis (g.veldhuis@kennemercollege.nl).

Terug naar overzicht