Beleef Techniek, Technologie en Wetenschap op of met het Kennemer College

Ontdek Techniek en Technologie met Spike Lego

Bouwen en spelenderwijs programmeren met Spike Lego! Stap voor stap onder begeleiding gaan de leerlingen in duo’s aan de slag met Spike Lego.

Wat is Spike Lego?

Spike Lego is de nieuwste bouwdoos voor het onderwijs van Lego. Op eenvoudige wijze kunnen bewegende constructies worden gebouwd en geprogrammeerd.

Een laagdrempelige programmeeromgeving

De programmeeromgeving voor tablets en computers maakt gebruik van het beste van Scratch, om zo een systeem te creëren waarmee zowel leerkrachten als leerlingen goed kunnen werken. De app bevat ‘Aan de slag’-materiaal en daarnaast 3 modules over STEAM die gericht zijn op techniek en informatica. De modules, die speciaal zijn ontworpen voor leerlingen van 10 tot en met 14 jaar en die zijn afgestemd op lessen van 45 minuten, zorgen dat leerlingen STEAM sneller onder de knie krijgen, doordat ze continu worden uitgedaagd om kritisch na te denken en complexe problemen op te lossen, ongeacht hun onderwijsniveau.
De uitgebreide online lesplannen, met een schat aan toegankelijk, interactief ondersteuningsmateriaal, bieden leerkrachten alles wat ze nodig hebben om met vertrouwen les te geven, ongeacht hun ervaring.

Verzoek om op de hoogte te worden gebracht zodra data en tijden bekend zijn

    Maak een keuze uit één of meer van de hier bovenstaande activiteiten.