Afname rekenexamen 2f en 3f leerjaar 4 op woensdag 16 januari in lokaal 18. Begintijd 14.00 uur.

Deelname alleen voor leerlingen die zich eerder hebben aangemeld

In januari 2019 worden de rekenexamens voor de 4e klas afgenomen. Voor leerjaar 3 worden de rekenexamens later in het schooljaar gepland. Herkansmogelijkheid 4e klas eind mei/begin juni 2019.

Informatie rekentoetsen VMBO

Alle leerlingen van het VMBO zijn verplicht om minimaal eenmaal deel te nemen aan het rekenexamen. De rekenexamens worden in het 3e en 4e leerjaar afgenomen in de door overheid vastgestelde periodes. De rekenexamens zijn computerexamens die afgenomen worden met Facet. Het resultaat is vooralsnog niet bepalend voor het slagen of zakken. Wel komt het cijfer voor rekenen op het diploma te staan.

Resultaat verbeteren

In het 3e leerjaar is deelname aan het rekenexamen verplicht ook aan een eventuele 2e afname in leerjaar 3. In het 4e leerjaar is  de keuze aan de leerling (mits er eerder minimaal eenmaal is deelgenomen). Bij een herkansing telt het beste resultaat.

Rekenlessen en oefenen rekenexamen

De leerlingen oefenen het rekenen in leerjaar 3 met Muiswerk. Hierbij gaan ze vooral zelfstandig op school en thuis aan de slag met Muiswerk. De leerlingen kunnen thuis inloggen in Muiswerk en oefenen.

Het rekenexamen kunnen ze thuis oefenen met oefenexamens van Facet. Zie de link hieronder. Behalve dat de rekenvaardigheid daarmee wordt geoefend, wennen de leerlingen ook aan de wijze waarop het examen afgenomen wordt.

Kom ook naar onze school! We hebben een handig stappenplan ontwikkeld, waarmee je lorem ipsum dolor sit amet con cing elit aenean commodo ligula team open dagen.

Contact met ons

Lorem ipsum dolor sit amet con cing elit aenean commodo ligula team aenean massa cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus donec quam.

Kennemer College Beroepsgericht | van Riemsdijklaan 103 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44