Kijk je met ons mee?

Neem een kijkje in de keuken van het Kennemer College beroepsgericht en proef de sfeer. Je kunt met eigen ogen zien hoe enorm leuk onze praktijklokalen zijn, op welke wijze je les krijgt en natuurlijk welke beroepsmogelijkheden wij bieden. Laat je verrassen en rondleiden door onze enthousiaste leerlingen en luister waarom zij zo trots zijn op hun school. Kortom, stap gewoon bij ons binnen en stel al je vragen.

Informatieavond ondersteuning

Voor wie: ouders en leerlingen
Wanneer: dinsdag 23 november 2021, drie informatierondes van 19.00 tot 21.30 uur

Op deze avond geven we jullie informatie over onze school: hoe het onderwijs op het Kennemer College Beroepsgericht eruitziet, de brugperiode, welke rol de mentor heeft, welke ondersteuning we kunnen bieden en nog veel meer. Zo krijgen jullie vast een goede indruk over het reilen en zeilen op onze school.

Hebben jullie nog vragen?
Waren jullie niet in de gelegenheid om 23 november te komen, willen meer informatie of hebben jullie nog vragen? Stuur een mail naar Jos van der Maas: j.vandermaas@kennemercollege.nl 

Online Open Huis

Voor wie: ouders en leerlingen
Wanneer: dinsdag 8 februari 2022 van 19.00-20.00 uur

Tijdens het online Open Huis kijken jullie mee in onze school. Hoe zien bijvoorbeeld onze praktijklokalen eruit, de lessen, uit welke beroepsprofielen kun je allemaal kiezen en wat houdt het Vakcollege Techniek precies in? Maak kennis met onze school, onze docenten en onze leerlingen!

  • U ontvangt van ons een link naar Microsoft Teams voorafgaand aan het online Open Huis.

Open Huis (fysiek)

Voor wie: ouders en leerlingen
Wanneer: vrijdag 11 februari 2022 van 16.00-20.00 uur

Het was even spannend, maar door de versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen wij ons voorlichtingsprogramma voor groep 8 dit schooljaar zo aanbieden dat jullie zowel online als fysiek kunnen kennismaken met ons.

Tijdens ons fysieke open huis verwelkomen wij jullie graag in ons mooie schoolgebouw en krijgt u samen uw kind de mogelijkheid om kennis te maken met onze school en al zijn mogelijkheden. Zo kunnen jullie samen sfeer proeven bij de verschillende themaklassen, een leuk en interessant kijkje nemen in het breedste aanbod aan profielen en ontdekken hoe de schoolvakken op de middelbare school zijn vormgegeven. Daarnaast staat ons docenten- en mentorenteam voor jullie klaar om jullie te informeren over ons onderwijs.

Willen jullie deelnemen aan zo’n rondleiding? Aanmelding is vooraf niet nodig. Om een en ander goed en zo veilig mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij jullie om met maximaal één ouder per kind naar onze school te komen. Tevens vragen wij bij binnenkomst de handen te desinfecteren en om te allen tijde een mondkapje te dragen in het gebouw.

Hebben jullie je eerder al aangemeld voor het online open huis op vrijdag 11 februari? Dan zijn jullie van harte uitgenodigd om op dinsdag 8 februari ons open huis online te volgen en/of op vrijdag 11 februari onze school te komen bezoeken.

Behoefte aan een persoonlijke afspraak?

De informatie en filmpjes op deze pagina geven een mooi beeld van onze school. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een persoonlijke afspraak te maken, zodat wij jullie nog meer kunnen vertellen over onze manier van werken, de lessen, de praktijkvakken, activiteiten, ondersteuning etc. Vul het formulier in, dan maken we snel een afspraak.

Beroepsgericht in beeld

Ons gebouw kent veel faciliteiten, ruimte en een prettige sfeer! Kijk je mee?

In de filmpjes hieronder maak je kennis met alle beroepsprofielen. Wil jij later misschien wel ondernemer worden? Of wil je gewoonweg meer weten over het werken in een bedrijf? Dan is het profiel Economie & Ondernemen iets voor jou! Koken, bakken en gasten bedienen… Dat kun je allemaal leren bij het beroepsprofiel van Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) in ons eigen Lestaurant. Of vind jij het leuk om te klussen, te schilderen, dingen te bouwen of wil je meer leren over metaal en elektra? Dan is één van de beroepsprofielen van Techniek iets voor jou! De docenten vertellen je alles wat je hierover moet weten. En Soraya en Lotte volgen het profiel Zorg & Welzijn. Zij laten je zien wat je daar allemaal mee kunt.

 

 

Doe-middagen Techniek

Voor wie: leerlingen met interesse in techniek
Wanneer: woensdag 13 oktober 2021, donderdag 11 november 2021, woensdag 19 januari 2022 en woensdag 16 februari 2022

Zit jij nu in groep 7 of 8 en wil je kennismaken met onze school? Ben je geïnteresseerd in techniek en wil je later graag een technisch beroep uitoefenen? Dan is ons Vakcollege Techniek echt iets voor jou. Schrijf je in voor de doe-middag en ontdek wat je allemaal kunt leren.

    We willen graag weten of je eerder bent geweest.

Doe-middagen Horeca

Voor wie: leerlingen met interesse in horeca
Wanneer: maandag 22 november 2021, dinsdag 25 januari 2022 en woensdag 16 februari 2022

Zit jij in groep 7 of 8 en vind jij het leuk om heerlijke gerechten te maken of lekkere broodjes te bakken? Maak kennis met onze school en schrijf je in voor de doe-middag Horeca! In onze professionele horecakeuken maak je de lekkerste hapjes klaar en sluit je gezellig af in ons sfeervolle Lestaurant.

Doe-middagen Sport

Voor wie: leerlingen met interesse in sport
Wanneer: woensdag 17 november 2021, donderdag 3 februari 2022 en woensdag 16 februari 2022

Zit jij in groep 7 of 8? Krijg je ook zoveel energie van bewegen en vind je het leuk om verschillende sporten uit te proberen? Schrijf je dan nu in voor de doe-middag Sport en maak kennis met onze school! Onze sportieve Sportbox heeft maar liefst 6 thema-zalen waar je de meest diverse sporten beoefent.

Kennismakingslesjes

Voor wie: leerkrachten en leerlingen groep 8
Wanneer: donderdag 13, vrijdag 14, maandag 17 en dinsdag 18 januari 2022
Tijd: 08.30-11.00 uur

Graag vóór vrijdag 26 november 2021 aanmelden.

In januari organiseren we weer kennismakingslesjes voor leerlingen van groep 8. Zo kunnen leerlingen zelf ontdekken en ervaren hoe wij op onze school werken en wat wij allemaal te bieden hebben.

Hebben jullie nog vragen?
Stuur een mail naar Jos van der Maas: j.vandermaas@kennemercollege.nl.

Informatieavond ondersteuning

Voor wie: ouders
Wanneer: dinsdag 15 februari 2022 om 19.00 uur

Op deze avond krijgt u informatie over de ondersteuningsstructuur op onze school.

Heeft u nog vragen?
Stuur een mail naar Jos van der Maas: j.vandermaas@kennemercollege.nl 

  • U ontvangt van ons een link naar Microsoft Teams voorafgaand aan de online informatieavond.

Bekijk ons online Open Huis!

Kom ook naar onze school! We hebben een handig stappenplan gemaakt hoe je je kunt aanmelden.

Bekijk het stappenplan

Contact met ons

Wij zijn op schooldagen van 7.45 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar via 0251-24 19 44 of per e-mail: infoberoepsgericht@kennemercollege.nl.

Kennemer College Beroepsgericht | Van Riemsdijklaan 103 - 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44