Onderwijs dat bij jou past

Onze school heeft jou veel te bieden. De eerste twee jaar bestaat uit een brede brugperiode waarin wij je maatwerk bieden, passend bij jouw mogelijkheden, wensen en talenten. Wij leren je om zelf keuzes te maken in hoe je leert en begeleiden je bij het halen van je doelen. Uiteindelijk leidt dit tot een mooi diploma en een goede start voor een vervolgopleiding!

Afwisseling en verdieping

Niet alleen met je neus in de boeken? Theorie afwisselen met praktijklessen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Verzorging, techniek, sport, horeca of nieuwe media? Je krijgt het allemaal.

Verder bieden we afwisseling in praktijk- en vaklessen, zoals bijvoorbeeld muziek en beeldende vorming.

Als je in groep 8 al weet dat je later een technisch beroep wilt uitoefenen, kun je in leerjaar 1 direct starten in het Vakcollege Techniek. Je krijgt veel technische vakken en maakt kennis met technische beroepen. De theorievakken volg je samen met de andere leerlingen.

Profielkeuze

In het tweede leerjaar begeleiden we jou in het maken van de keuze voor een profiel in de bovenbouw. Wij hebben 5 profielen in de bovenbouw. Welke past bij jou?

Dit zijn de profielen die wij aanbieden:

  • Horeca, Bakkerij en Recreatie
  • Economie en Ondernemen
  • Bouwen, Wonen en Interieur
  • Produceren, Installeren en Energie
  • Zorg en Welzijn

Basis of kader niveau

Wij bieden onze vakken aan op basis of kader niveau. Presteer je goed voor een bepaald vak, dan mag je dit vak op een hoger niveau volgen en afsluiten. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende niveaus.

Voor leerlingen met dyslexie of dyscalculie bieden wij een lesprogramma op maat.

Kom je naar ons Open Huis?

Kom ook naar onze school! We hebben een handig stappenplan gemaakt hoe je je kunt aanmelden.

Bekijk het stappenplan

Contact met ons

Wij zijn op schooldagen van 7.45 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar via 0251-24 19 44 of per e-mail: infoberoepsgericht@kennemercollege.nl.

Kennemer College Beroepsgericht | Van Riemsdijklaan 103 - 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44