Hier komt de wereld samen

De Internationale Schakelklas (ISK) betekent dat leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar vanuit alle delen van de wereld bij ons de kans krijgen om in ongeveer twee jaar de Nederlandse taal te leren. Vanwege de grote onderwijsverschillen in de wereld zijn de in- en uitstroomkansen bij deze leerlingen divers.

De ISK bestaat uit verschillende ISK-groepen

  • Instroomklas: hierin zitten nieuwkomers van 12 tot 18 jaar. De leerlingen die al scholing hebben gehad, volgen een basisprogramma van ongeveer acht weken. De analfabeten in de instroomklas volgen een langer traject.
  • Doorstroomklas: hierin zitten de leerlingen van 12 tot 18 jaar die al enige kennis van het Nederlands hebben, en de doorgeschakelde leerlingen vanuit het ISK-basisonderwijs of een andere ISK.
  • Uitstroomklas oudere leerlingen: hierin zitten leerlingen van 15 tot 18 jaar die via één van de drie routes van het LOWAN (Landelijke Onderwijs Werkgroep voor Asielzoekers en Nieuwkomers) uit gaan stromen.
  • Uitstroomklas jongere leerlingen: hierin zitten leerlingen van 12 tot 15 jaar die via één van de drie routes van het LOWAN uit gaan stromen.

Uitstroom & Doorstroom

Als uitstroomleerling vorm je een koppel met een leerling in een reguliere klas, zodat het makkelijker is om de overstap van ISK naar regulier onderwijs te maken.

Doorstroom vindt plaats naar alle soorten van het voortgezet onderwijs. De oudere leerlingen vervolgen hun leertraject aan het mbo.

Kom ook naar onze school! We hebben een handig stappenplan gemaakt hoe je je kunt aanmelden.

Bekijk het stappenplan

Contact met ons

Wij zijn op schooldagen van 7.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar via 0251-24 19 44 of per e-mail: infoberoepsgericht@kennemercollege.nl.

Kennemer College Beroepsgericht | Van Riemsdijklaan 103 - 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44