Skip to main content

Eindexamen 2022

Het gaat beginnen….

Heeft u een kind in leerjaar 4? Dat betekent dat er een spannende tijd aankomt voor u en uw kind, namelijk de examens. Natuurlijk vinden we het belangrijk dat u weet wat er de komende periode gaat gebeuren en daarom zetten we het allemaal even voor u en uw kind op een rij. Uiteraard zullen wij u de komende periode regelmatig informeren om u op de hoogte te houden.

  • We beginnen op 4 april met de Meesterproeven van de keuzevakken. Deze worden voor de meivakantie afgerond.
  • In de week van 11 tot en met 14 april plannen we een aantal proefexamens in, zodat uw kind kan wennen aan de digitale omgeving van het examen. De planning van deze proefexamens wordt verwerkt in Zermelo.
  • Mocht uw kind zich nog willen verbeteren, dan kan dat door het maken van een RV-toets op 19 en 20 april. Er kan voor 1 avo-vak een RV-toets (Resultaatverbeteringstoets) worden ingezet.
  • Na de meivakantie is er op 9 en 10 mei een examentraining om voor te bereiden op het centrale examen. Ook hiervoor wordt de planning in Zermelo opgenomen. Op een van deze twee dagen moet door de leerlingen de akkoordverklaring getekend worden. Dit is een wettelijke verplichting.
  • Van 11 tot en met 20 mei nemen we de centrale examens af in de Sportbox.
  • Op 23, 24 en 25 mei worden de puntjes op de “i” gezet voor de praktijkexamens van de profielvakken. Het rooster voor deze oefenmomenten wordt opgenomen in Zermelo. In deze lessen beantwoorden docenten vragen van leerlingen over examenstof en wordt er nog extra uitgelegd.
  • Van 30 mei tot en met 10 juni volgen dan de praktijkexamens van de profielvakken.

15 juni is de dag om te noteren in de agenda, want dan horen de leerlingen of ze geslaagd of nog niet geslaagd zijn. Informatie daarover volgt later.

Natuurlijk hopen we dit jaar af te sluiten met een prachtige diploma-uitreiking. We hebben deze ingepland op 13 juli. Informatie over de diplomering volgt later.

Hier kunt u klikken voor voor het examenboekje waar u alles nog eens rustig na kunt lezen.

Wij wensen u en uw kind ontzettend veel succes met de voorbereidingen!

Hartelijke groet namens de examencommissie

Terug naar overzicht