Skip to main content

Door samenwerking sterk

Handbalvereniging DSS uit Heemskerk en het Kennemer College Beroepsgericht bewijzen elkaar een dienst.

Oud-Heemskerker Huub de Ruiter speelde vroeger in het eerste team van handbalvereniging DSS. Tegenwoordig werkt hij als docent BWI (Bouwen Wonen Interieur) samen met zijn oude club. Het Kennemer College Beroepsgericht maakt elk jaar gebruik van het handbalpark aan de Communicatieweg 2 voor een aantal buitengymlessen.
Het plan ontstond om iets terug te doen. Samen met leerlingen uit de 4e klas BWI, Mack Houthuijzen en Sven van Iersel, bouwen ze nu aan degelijke houten tuinbanken, zodat straks handbalspelers en publiek ontspannen buiten kunnen zitten.

Sven en Mack werken af en aan al zeker 4 weken aan hun project. “We hebben de taken goed verdeeld”, geeft Sven aan in de werkplaats van school. “Als Mack aan het zagen is, ben ik aan het monteren en andersom.” Het ontwerp van de banken was weliswaar bestaand, maar Mack en Sven hebben er met het 3D-tekenprogramma SketchUp een eigen draai aan gegeven.
De basis is een balkenconstructie waarop dikke planken rode ‘Douglas’ worden geschroefd. De naaldhoutsoort zal straks door zon en regen een mooie grijze kleur krijgen.
“De levering van het hout liet wel even op zich wachten”, meldt Sven professioneel, maar inmiddels zijn de leerlingen door hun goede samenwerking al flink opgeschoten.
Onder toeziend oog van de docenten zullen de banken straks afgewerkt worden en gaan ze pronken op het terras van DSS.
Door samenwerking sterk!

Bron: Nieuwsblad de Kennemer

Terug naar overzicht