Theorie & Praktijk:
een mooie combi!

Wij denken in kansen en mogelijkheden. Wil je niet alleen maar met je neus in de boeken zitten? En vind je het fijn om theorievakken af te wisselen met praktijkvakken, zoals verzorging, techniek, beeldende vorming, muziek of media? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wij bieden drie verschillende niveaus aan: basis, kader of gemengd. En presteer je goed voor een bepaald vak, dan mag je dit ook op een hoger niveau volgen en afsluiten.

Basisberoepsgerichte leerweg (bb)

Ben je graag praktisch bezig en wil óf kun je niet alleen maar theorievakken volgen? Dan is deze leerweg zeker geschikt voor jou. Een groot deel van de vmbo-leerlingen kiest hier ook voor. Je kunt doorleren in het middelbaar beroepsonderwijs op instapniveau 2. Zo word je opgeleid voor de meer praktisch uitvoerende beroepen.

Kaderberoepsgerichte leerweg (kb)

Ben je graag praktisch bezig en zoek je ook meer uitdaging in theorievakken die wat moeilijker en ingewikkelder zijn? Dan kun je de kaderberoepsgerichte leerweg volgen. Je schoolresultaten van de basisschool zijn vaak boven gemiddeld. Met deze leerweg kun je doorleren in het mbo op instapniveau 3 of 4. Dit zijn de vak- en middenkaderopleidingen.

Gemengde leerweg (gl)

Hou je van theorie- én praktijkvakken? Dan bieden wij in de gemengde leerweg het profiel Dienstverlening & Producten. Het niveau van de theorievakken is hier gelijk aan de mavo. Je doet examen in vijf theorievakken en een beroepsvak. Zo heb je dezelfde doorstroommogelijkheden naar het mbo.

In de technieksector is er op alle niveaus een groeiende behoefte aan jongens en meisjes. Daarom biedt het Vakcollege Techniek je de mogelijkheid om ook op gl-niveau uit te stromen. De lessentabel is zo ingericht dat dit niet of nauwelijks ten koste gaat van het aantal praktische lessen techniek. In leerjaar 3 krijg je een extra vak, nask-2 (scheikunde).

Gaat het hartstikke goed, dan kun je altijd tijdens of na het eerste jaar opstromen naar de mavo. In dat geval volg je vanaf februari extra Frans op de mavo. Aan het eind van het eerste leerjaar kijken we welk niveau het beste bij je past.

Kom ook naar onze school! We hebben een handig stappenplan gemaakt hoe je je kunt aanmelden.

Bekijk het stappenplan

Contact met ons

Wij zijn op schooldagen van 7.30 tot 16.15 uur telefonisch bereikbaar via 0251-24 19 44 of per e-mail: infoberoepsgericht@kennemercollege.nl.

Kennemer College Beroepsgericht | Van Riemsdijklaan 103 - 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44