Sector Economie en Horeca

Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR)
Het beroepsgerichte profiel HBR is gericht op de gastvrijheidsindustrie. In dit profiel maken onze leerlingen kennis met alle facetten van deze industrie. Zij leren koken voor gasten, maaltijden serveren, brood en taart bakken en activiteiten organiseren voor mensen, bijvoorbeeld tijdens hun vakantie.
Leerlingen die het profiel HBR kiezen, doen verplicht examen in algemene economie en een van de keuzevakken wiskunde of Duits.

 

Economie en Ondernemen (EO)
EO is een breed profiel. In dit profiel maken onze leerlingen kennis met heel veel werkzaamheden en beroepen. Leerlingen vinden het leuk om met cijfers en geld te werken, vinden het leuk om mensen te helpen en zijn precies in wat ze doen.

Leerlingen die kiezen voor dit profiel kunnen later in een administratief beroep gaan werken, bijvoorbeeld bij een bank of in een hotel. Ook kunnen zij werken in een winkel of in de mode. Ze kunnen verkoper worden of inkoper, magazijnmedewerker, kok, receptiemedewerker, administrateur, juridisch medewerker of etaleur.
Leerlingen die het profiel EO kiezen, doen verplicht examen in algemene economie en een van de keuzevakken wiskunde of Duits.

 

Dienstverlening en Producten (DP)
Het profiel DP is een breed oriënterend profiel. Dit profiel geeft leerlingen de mogelijkheid hun keuze iets langer uit te stellen en zich breed te oriënteren op verschillende beroepen. Door het uitvoeren van allerlei praktijkopdrachten leren de leerlingen zichzelf kennen, ontdekken zij wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en wat ze graag zouden willen worden.

Dienstverlenen en Producten is niet aan één profiel of werkveld gebonden. Terwijl leerlingen bezig zijn, leren zij allerlei algemene vaardigheden die in elk beroep nodig zijn.

Leerlingen die het profiel DP kiezen, doen in minimaal twee van de volgende vakken examen: wiskunde, biologie en economie en eventueel natuurkunde (nask1). Op het Kennemer College Beroepsgericht hebben we er voor gekozen de leerlingen drie vakken aan te bieden.